Clinic 'Eerste hulp bij gebiedsprocessen'

In een dagdeel laten wij je kennis maken hoe je mediation vaardigheden inzet in gebiedsprocessen. Gegeven door ORG-ID-ers die alles weten van gebiedsprocessen én van mediation, c.q. beleidsbemiddeling. Die uitgaan van het beeld dat het gebiedsproces begint bij het goed inrichten van de ‘gebiedstafel’. 


Je maakt kennis met:

• Hoe je omgaat met boosheid en verdriet aan tafel, zonder jezelf te verliezen

• Hoe je er achter komt wat er voor de ander echt toe doet, zonder je opdracht uit het oog te verliezen

• Hoe van een conflict een constructief gesprek te maken

• Hoe tot werkbare compromissen te komen

• Welke opties er zijn – hier komt onze brede kennis van gebiedsprocessen en natuur/landbouw/ruimtelijk beleid goed van pas

• Hoe een succesvol gebiedsplan er uit ziet

• Hoe je het vertrouwen in de overheid helpt herstellen


De clinic bestaat uit een dagdeel op locatie en een aantal digitale check-in momenten. Want leuk zo'n clinic, maar hoe zorg je dat je wat je leert ook echt toe kunt passen? Voor ons is het antwoord simpel: één clinic is niet genoeg, maar het is wel een goed begin. Daarom verzorgen we in de periode na de clinic een aantal online bijeenkomsten waarin verdiepende vragen of ervaringen gedeeld kunnen worden. Deze bijeenkomsten zijn onderdeel van het programma. Ons doel is zorgen dat je wat je leert ook kunt integreren in je dagelijkse praktijk, en wat daarvoor nodig is verschilt van persoon tot persoon. Je hebt dan de ruimte om casussen in te brengen, zodat niet alleen jij maar ook de anderen kunnen leren van de dingen waar je tegenaan loopt in jouw dagelijkse praktijk.

Na dit bestaat de optie om op onderdelen verder te leren en te ontwikkelen. We doen je graag een maatwerk voorstel. 


Praktische informatie

Iedere clinic bestaat uit minimaal 1 fysieke bijeenkomst van een dagdeel op locatie, en drie online terugkom momenten van 90 minuten. De online terugkom bijeenkomsten worden met de groep ingepland aan het eind van de fysieke bijeenkomst. Ze kennen in principe een interval van 14 dagen. 


De fysieke bijeenkomsten starten op de volgende momenten:

O Donderdag 15 mei van 13.00 tot 17.00 in Utrecht

O Dinsdag 27 mei van 9.30 tot 12.30 in Rotterdam

O Vrijdag 13 juni van 13.00 tot 17.00 in de Oude Meije

O Maandag 23 juni van 9.30 tot 12.30 in Leiden


Alle locaties zijn goed bereikbaar met het OV, behalve de Oude Meije (maar die is dan weer heerlijk buiten in het veenweidegebied). Mocht je heel graag mee willen doen, maar passen bovenstaande momenten of locaties niet, neem contact met ons op. 

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12

Kosten: speciale kennismakingsprijs € 475 exclusief BTW